Bu Blogda Ara

8 Şubat 2016 Pazartesi

IZGARADA BALIK VE SALATASI








Malzemeler;
balık marinesi için
1- 2 tane balık
2- zeytinyağı
3- kekik
4- pulbiber karabiber (isteğe bağlı)
5- tuz
salata için;
1- 4 yaprak kırmızı marul
2- 2 yaprak kıvırcık marul
3- 1 kırmızı soğan
4- 4-5 yaprak reyhan
5- 4-5 dal roka
6- yarım demet dereotu
7- 1 tane salatalık
8- 2-3 tane yeşil biber
9- limon zeytinyağı tuz
Hazırlanışı;
1- balıkları temizleyip yıkadıktan sonra
içine biraz zeytinyağı sürüp tuz ve
baharatları ekliyoruz
balığın dışına da sıvı yağ sürüp
buzdolabında 4-5 saat marine olması
için bekletiyoruz
2- fırın tepsisine yağlı kağıt serip ızgara
telini tepsiye yerleştiriyoruz
3- balık ızgaraya yapışmasın diye ızgaraya
bir fırçayla sıvı yağ sürün
4- fırını 250 derecede ve ızgara olarak
ısıtın
5- fırın ısınınca balıkları yerleştirdiğimiz
tepsiyi fırının üst rafına yerleştirin
6- balığın üstü kızarınca diğer tarafını
çevirip altta kalan tarafı da kızartıyoruz
7- salatanın malzemelerini istediğiniz
gibi doğrayın tuz limon ve zeytinyağını
ekleyip karıştırın
Afiyet olsun...















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder