Bu Blogda Ara

8 Şubat 2016 Pazartesi

PİZZA



















Malzemeler; 
1- 3 su bardağı un
2- yarım çay bardağı zeytinyağı
3- 1 paket kuru maya
4- 1 çay kaşığı tuz
5- yaklaşık bir bardak kadar ılık su
üzeri için; 
- kaşar peynir, sucuk, salam, sosis,
mantar, domates, biber, zeytin, mısır
hamura sürmek için;
- ketçap
Hazırlanışı; 
1- unu yoğurma kabına koyun unun
ortasını açın zeytinyağını dökün
mayayı yarım bardak kadar ılık suda
eritip unun ortasına dökün tuzunu
ekleyip yoğurmaya başlayın
hamurunuzun kulak memesi kıvamı
alana kadar su yada un ekleyerek
yoğurun ve mayalanmaya bırakın
2- mayalanan hamurdan yapmak
istediğiniz pizzanın boyutuna göre
bezeler yapın çok az unla hamuru
istediğiniz incelikte açın(ben bu ölçülerdeki hamuru 4 bezeye ayırıyorum)
3- açtığınız hamuru yağlı kağıt serdiğiniz
fırın tepsisine yerleştirin üzerine önce
bir fırçayla ketçap sürün sonra kaşar ve
diğer malzemeleri üzerine koyun
4- 180 derecede alt üst fanlı olarak
ısıtılmış fırında pişirin
(hamurunuzun kalınlığına göre pişme
süresi değişir benim açtığım hamur
çok inceydi 8 dakikada pişti)
5- hamurlar açıldıktan sonra kuruyacağı
için pizzaları birer birer hazırlayın
birini fırına atınca yenisini yapmaya
başlayın
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder