Bu Blogda Ara

10 Temmuz 2015 Cuma

BAYATLAMAYAN KURABİYE










Malzemeler;
1- 2 su bardağı damla çikolata
2- 3 adet yumurta akı (oda sıcaklığında) 
3- 1.5 su bardağı pudra şekeri
4- 1 su bardağı kakao
5- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
6- 1 tutam tuz

üzeri için;
1.5 su bardağı pudra şekeri

Hazırlanışı;
1- 1 su bardağı damla çikolatayı benmari 
     usulü eritip soğutun
2- bir kapta yumurta aklarını bir tutam tuz 
    atıp köpük kıvamına gelene kadar mikserle çırpın
3- pudra şekerini ekleyip çırpmaya devam edin
4- iyice karıştıktan sonra kakao, nişasta ve 
    erittiğiniz çikolatayı katıp karıştırın
5- son olarak kalan bir su bardağı damla
    çikolatayı da ekleyip kaşıkla karıştırın
6- kaşıkla ceviz büyüklüğünde parçalar 
    alıp pudra şekerinin üzerine bırakın ve 
    elinizle pudra şekerine bulayın
7- yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine 
     aralıklarla dizin
8- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 
    10 dakika pişirin 

Afiyet olsun... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder