Malzemeler;
1- 3 yumurta
2- 1.5 su bardağı şeker
3- yarım su bardağı sıvı yağ
4- yarım su bardağı süt
5- yarım su bardağı yoğurt
6- 1 paket kabartma tozu
7- 1 paket vanilya (isteğe bağlı)
8- 3 su bardağı un
9- 2 orta boy elma
10- 1.5 su bardağı ceviz
11- tarçın
12- kalıbı yağlamak için margarin ve un
2- 1.5 su bardağı şeker
3- yarım su bardağı sıvı yağ
4- yarım su bardağı süt
5- yarım su bardağı yoğurt
6- 1 paket kabartma tozu
7- 1 paket vanilya (isteğe bağlı)
8- 3 su bardağı un
9- 2 orta boy elma
10- 1.5 su bardağı ceviz
11- tarçın
12- kalıbı yağlamak için margarin ve un
Hazırlanışı;
1- Yumurta ve şekeri kabarana kadar mikserle
çırp
2- sıvı yağ süt ve yoğurdu ekle biraz karıştır
3- un kabartma tozu ve vanilyayı bir kapta birleştir
eleyerek hamura kat önce düşük ayarda
sonra hızlı ayarda mikserle çırp
4- elmaları ve cevizi minik minik doğra tarçını
ekle (elmaları soy)
5- hamur kaşıkla söndürmeden karıştır
6- kek kalıbını yağla ve unla
7- hamuru kek kalıbına boşalt ve 10 dakika
dinlendir
8- fırını 150 derecede alt üst fanlı olarak ısıt
9- fırın ısınınca keki fırının orta rafına yerleştir
10- fırının kapağını hiç açmadan 45 dakika
150 derecede alt üst fanlı olarak pişir
1- Yumurta ve şekeri kabarana kadar mikserle
çırp
2- sıvı yağ süt ve yoğurdu ekle biraz karıştır
3- un kabartma tozu ve vanilyayı bir kapta birleştir
eleyerek hamura kat önce düşük ayarda
sonra hızlı ayarda mikserle çırp
4- elmaları ve cevizi minik minik doğra tarçını
ekle (elmaları soy)
5- hamur kaşıkla söndürmeden karıştır
6- kek kalıbını yağla ve unla
7- hamuru kek kalıbına boşalt ve 10 dakika
dinlendir
8- fırını 150 derecede alt üst fanlı olarak ısıt
9- fırın ısınınca keki fırının orta rafına yerleştir
10- fırının kapağını hiç açmadan 45 dakika
150 derecede alt üst fanlı olarak pişir
Afiyet olsun...
NOT: pişme süresi benim kullandığım kek kalıbına
göre siz kullandığınız kalıba yada tepsiye göre
süresini ayarlayın
göre siz kullandığınız kalıba yada tepsiye göre
süresini ayarlayın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder