Bu Blogda Ara

15 Temmuz 2015 Çarşamba

TEPSİ ORUĞU





















Malzemeler;
1- 5 su bardağı ince bulgur
2- 2 yemek kaşığı biber salçası
3- 1 soğan
4- 1 çay kaşığı kimyon
5- tuz, su
6- 3 yemek kaşığı un
7- zeytinyağı
iç harç için; 
1- 300 gr dana kıyma
2- 2 kuru soğan
3- 1 su bardağı nohut
4- 1 avuç ceviz içi
5- maydanoz (isteğe bağlı)
6- karabiber, tuz
Hazırlanışı;
iç harç: 
kıymayı su salıp çekene kadar kavurun
ince doğradığınız soğanları ekleyin sıvı yağ ekleyin baharat ve tuzunu ekleyip kavurun. ocaktan aldıktan sonra haşlanmış ve ikiye bölünmüş nohutları ve iri doğranmış cevizleri ekleyin dilerseniz maydanoz ekleyip karıştırın.
1- ince bulguru yoğurma kabına alın ve ılık
suyla ıslatın
2- biber salçası, rendelenmiş soğan, kimyon
ve tuzu ekleyerek arada elinizi suya batırarak
bulgur yumuşayıncaya kadar yoğurun
3- tepsinin kenarında unu suyla hamur yapın
ve bulgurla karıştırıp yoğurun
4- hamuru eşit iki parçaya ayırın
5- tepsiye bolca zeytinyağı sürün
6- hamurun yarısını tepsiye yayın üzerine iç
harcı yayın
7- tepsi büyüklüğünde bir poşetin üzerinde
diğer yarıyı tepsi büyüklüğünde yayın ve
tepsideki iç harcın üzerine ters çevirerek
yerleştirin elinize suya batırarak bozulan
yerlerini düzeltin
8- resimdeki gibi kesin ve üzerine her tarafına
gelecek şekilde zeytinyağı dökün
9- 180 derecede yaklaşık 45-50 dakika
pişirin (üzeri kızarana kadar)
NOT:
-ılık, sıcak yada soğuk servis yapabilirsiniz
-sıcakken yumuşak olduğu için dağılabilir biraz
soğuduktan sonra servis yaparsanız dilimler daha düzgün çıkar

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder